Oppskrifter

Oppskrifter

Grønn Energibombe


Trenger du en skikkelig oppkvikker, er denne juicen for deg! Og tro meg, den funker! Til og med kunne mannen min, som er skikkelig B-menneske skrive under på det, da han ikke lenger ble nødt til å kvele gjespene sine diskret lenger, etter å ha drukket denne juicen i forkant! Og det beste, den er bare såå god!
Prøv den selv, og gi meg en tilbakemelding på hva du synes:-)

Du trenger:
Epler
Spinat
Sitron
Gul paprika
dryss kanel     

Kutt grønnsakene og putt i juicemaskinen din. NB! For å få mest ut av spinaten, rull bladene mellom et par eplebiter.

frokostomelett på 
2 minutter

Det enkle er ofte det beste, og en av mine favorittfrokoster er kjapp og enkel.

2 egg
1 dl melk
Tomater
Sort grovkvernet pepper
Fersk ruccola, persille eller basilikum(kan sløyfes)

Egg blandes med en dæsj med melk
Stekes i panna til den er tørr.
Server med tomater eller cherrytomater.
Jeg liker også å strø over sort pepper og ruccola, om jeg har det i kjøleskapet.
Det setter en ekstra spiss på smaken.

Middagsomelett

Denne er gjerne en av de oppskriftene som oppstår underveis når man står å lager mat. Man tar litt av hvert av det man har i kjøleskapet, og plutselig har man en kjapp og god rett til hele familien. 

6 egg
2-3 dl melk
Cherrytomater
Vossafår(pålegg)
Skinke eller hamburgerrygg
Sprøstekt bacon
Fetaost i terninger

Stek bacon i panna først, og legg til side når den er ferdig.
Visp sammen egg og melk, og hell det over i stekepanna. 
Legg på båter av cherrytomater og strimler av skinke og vossafår.
På slutten, når omeletten har blitt "tørr", strør du fetaost og bacon oppå. Legg på lokk i i et par minutter, så fetaosten varmes opp litt.

Serveres med en enkel, grønn salat, focaccia eller rundstykker.
Fersk basilikum er også godt å drysse over til slutt.

Glutenfri Granola

Glutenfri frokostblanding enten til yoghurt eller med melk, er alltid greit å finne. Denne granolaen lager jeg veldig ofte og kjører like greit dobbel porsjon, for den får virkelig bein å gå på her i huset:-)

Du trenger:
250 g havregryn (glutenfrie)
150 g mandler
150 g valnøtter
100 g solsikkekjerner
100 g linfrø
100 g sesamfrø
50 g kokosmasse
1 dl  kokosolje ​
2 dl vann
2 ts salt
4 ts kardemomme
4 ts kanel
1 vaniljestang

Legg blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen i ca. 1 time på 130 grader. (varmluft) Etter ca 30min, rør litt rundt på stekebrettet, sånn at det ikke brenner seg. La den stå på benken å avkjøles. Jo lenger den står, jo sprøere blir den.

Cottage cheese med vaniljeyoghurt og bær

Jeg elsker Cottage cheese, men i følge Lav Fodmap kosthold, kan man kun spise en viss mengde av det. Men kombinerer du med vaniljeyoghurt, blir det ikke bare mer mettende, men en utrolig god kombinasjon som minner om dessert.
Den er et kjapt og enkelt alternativ til lunsj og hva du har oppi kan varieres i det uendelige. 

2 ss cottage cheese
En håndfull jordbær
Evt. andre bær
Valnøtter over er ikke et must, men det gir det lille ekstra "punshet". Ellers gjør også litt granola susen:-)

 


Kjappe, glutenfrie rundstykker av cottage cheese

Disse rundstykkene har blitt en favoritt, særlig på helgeturer med jentegjengen. I og med at jeg ikke kan spise hvete, og vi alle vil gjøre det enkelt (og alle digger disse) koser vi oss alltid med disse. Det er få ingredienser og tar kun 20-25 min  å lage.
Gir 8 små rundstykker

3 egg
1 liten boks cottage cheese
3 dl glutenfrie havregryn
1 ts bakepulver

Visp sammen og legg røren over i muffinsformer (jeg bruker teflonform, men papirformer funker også)
Kan legges på stekebrett, men røren flyter utover, så da kan de fort bli litt flate.

Stekes i ca 20 min på 200gr

Last ned gratis oppskrifthefte!

Er du lei av å spise det samme til frokost hver dag? Last ned mine glutenfrie frokostfavoritter og få noen tips til hva du kan lage!

Disse produktene vil spare deg for masse tid i hverdagen! Fjern